Wat is henna brow?
Henna brow is een product op basis van Indiase henna. Daar zijn kleurpigmenten aan toegevoegd om de henna een mooie licht- tot donkerbruine kleur te geven. Zou je met pure henna werken, dan krijg je uiteindelijk een roodachtige afdruk op de huid. Dat zie je terug bij traditionele hennaversieringen in veel Oosterse landen. Daarnaast zorgen de kleurpigmenten ervoor dat de henna sneller in de huid trekt. Zo hoef je geen uren te wachten, zoals met pure henna het geval is. Henna brows is dus nooit puur natuur, wat sommige merken ook beweren.

Een misverstand
Er wordt gedacht dat je met wenkbrauwhenna een heel nieuwe vorm kunt creëren, maar dat is een misverstand. Je kunt wenkbrauwen voller maken, en kale plekjes opvullen, maar henna brow pakt niet op huid waar geen haar zit. Het pakt misschien voor een dag of twee, maar daarna is het er echt wel af. Kortom, je moet van jezelf enigszins wenkbrauwhaartjes hebben om een mooi resultaat te behalen. Dat neemt niet weg dat vrouwen vaak een complete metamorfose ondergaan met wenkbrauwhenna. Doordat de haartjes donkerder worden, de huid wordt mee gekleurd en de wenkbrauw veel strakker oogt. En dat voor vijf tot maximaal veertien dagen! Daarna is de henna van de huid af, maar zit deze nog wel op de haartjes.

Hoe lang is henna brow zichtbaar?
Zoals we net al zeiden, houdt brow henna vijf tot veertien dagen op de huid. Hoe lang dit precies is, hangt van een aantal factoren af. Op een vette huid verdwijnt het resultaat doorgaans sneller. Net als dat make-up eerder van een vettere huid verdwijnt. Maar ook als je veel reinigingsproducten gebruikt, vervaagt het effect eerder. Hoe lang je er plezier van hebt, verschilt dus per persoon. Een advies om er zo lang mogelijk plezier van te hebben, is daarom om de wenkbrauwen zo min mogelijk te reinigen en nat te maken.
 

Schoonheid voorop
Hoe schoner de huid, hoe beter de henna in de huid kan trekken. Door van tevoren de wenkbrauwen te scrubben, verwijder je dode huidcellen en kan de verf beter zijn werk doen. Het is daarom handig om de huid te scrubben de avond of ochtend voor de behandeling.